Barn-oas.nu

Miljövänliga leksaker

Varför skulle du vilja att dina barn ska bli inpyrda av gifter redan som små, inte nog med att ett modernt hem innehåller tillräckligt med gifter i dam, som ligger på golv där barn leker, i deras kläder, och i den nya soffan. Flamskyddsmedel som finns på de flesta mjukisdjur kan vara rena giftet för de små. Då är det bättre med lite äldre mjukisdjur där något annat stackars barn redan andats in allt flamskyddsmedel, det är även bättre med en gammal soffa av samma skäl.

Varför välja miljövänliga leksaker

Miljövänliga leksakerAtt välja miljövänliga leksaker är inte bara bra för miljön utan även för barnen. Både naturen blir glad och likaså barnet, vissa studier har visat på hur barn blir påverkade redan i livmodern beroende på vad bäraren äter, använder för parfym och så vidare. Att vissa gifter påverkar både hjärnan och andra gifter påverkade fortplantningsorgan visste vi om för redan 20 år sedan men att de fortfarande används i vanliga vardagliga objekt är kanske inte en lika vanlig kunskap.

Vart kan jag hitta dessa miljövänliga leksaker

Butiken Krabat är en gammal klassiker när det gäller miljövänliga leksaker, men i dessa moderna tider går de att hitta på nästan alla leksaksbutiker. Även secondhand butiker är bra för att hitta miljövänliga leksaker, men kanske inte när det gäller plast och gummi leksaker, 2013 skärptes nämligen leksakslagarna så plastleksaker är bättre att köpa nya. Men tänk på att olika lagar skiljer sig mellan olika länder, nya leksaker från exempelvis Kina behöver inte gå under dessa skärpte lagar från 2013. Det går även bra att göra leksaker själv, speciellt mjukisdjur är det lätt att hitta mönster på. Träleksaker brukar finnas på de flesta leksaksbutiker och är ett enkelt sätt att hitta miljövänliga leksaker.