Barn-oas.nu

Bra böcker för barn

Kaninen som så gärna ville somna: en annorlunda godnattsaga

Kaninen som så gärna ville somna: en annorlunda godnattsaga som är skriven av beteendevetaren Carl-Johan Forssén Ehrlin, är som titeln lyder, en annorlunda godnattsaga. På ett pedagogiskt och lugnt sätt får man följa Kalle kanin som tillsammans med ditt barn ska försöka somna. Man får tillsammans med honom möta olika djur som alla ger tips på hur ditt barn (och kanske du också) på lättast sätt kommer till ro och somnar på kvällen, eller kanske när det är dags att sova på dagen.

Bra böcker för barn

Sam och Sigge och den första julen

Sam och Sigge och den första julen som är skriven av Lin Hallberg med illustrationer av Margareta Nordqvist handlar om allas våran favorithäst Sigge och hans bror Sam. I detta underbara äventyr får vi följa när Sam och Sigges ägare Simon och Erik från berättat för sig av sin mamma (som ofta berättar sagor för sina pojkar) om deras första jul med hästarna i Sverige. Har man inte fått julkänslan innan så får man det helt klart av denna bok, den är riktad till den som lärt sig läsa själv men även till den som har en äldre som kan läsa boken för dig. Man får följa med i det otroliga äventyret och dras med in i en otrolig värld med de underbara hästarna.

Leka Tittut!

Leka tittut som är skriven av Maria Nilsson Thore och Annika Thore är en pekbok för det allra minsta! Det bästa som finns när man är liten är att leka tittut. Det är bland den första leken som man leker med sina barn. Så denna boken gör läsandet till något alldeles extra när man ska leka tittut med lilla Vira. För varje sida så får man leka med Vira och leta efter henne och det är lika roligt varje gång när man hittar henne. Denna bok för med sig många skratt både för vuxna och barn.

Här kommer nya polisbilen

Här kommer nya polisbilen som är skriven av Arne Norlin och Jonas Burman är en bok i serien om Halvan som prövar på olika yrken. Och den här gången så får vi följa med när Halvan är polisinspektör Halvarsson och hans kollega Dajana. Vi får följa dem en dag på jobbet och se hur en polis jobbar. Bland annat så får vi följa med när dem jagar inbrottstjuvar. Boken passar perfekt för den nyfikne som vill veta mer om bland annat polisen.