Barn-oas.nu

Barnsäkra ditt hem

Ett barnsäkert hem är en prioritet för alla föräldrar. Det finns många faror för småbarn att skada sig på som vi vuxna kanske inte ser som självklart. Nu finns det många olika typer av barnsäkerhetsprodukter på marknaden för allt från dörrar till bord och eluttag. Vissa faror kan vara mer dolda än andra som exempelvis ett spabad där ett litet barn kan ramla i. Men det finns säkerhetsprodukter för spabad som gör att du som förälder kan slappna av.

Ett spabad brukar oftast placeras utomhus på en terass eller altan och ha trappsteg upp till själva badet. Ett litet nyfiket barn kan klättra upp för att undersöka badet och titta vad det är för något och riskera att ramla i. Vatten och barn är alltid en risk och speciellt om barnet inte är simkunnigt. Till dessa bad finns det överdrag som fungerar som ett skydd för riskerna med att ramla i som kan skydda små barn.

Barnsäkra hemmet

Barnsäkra ditt hem

Det finns många sätt att barnsäkra ett hem och när barnet börjar krypa eller gå kan det vara läge att se över säkerheten. Ett vass hörn på ett bord kan leda till skador för barn som kan ramla eller springa mot hörnet. Det finns små hörnskydd som har ett rundat hörn för att inte skada barnet om det ramlar emot. För eluttag finns skydd för att barnen inte ska stoppa in föremål i uttaget och få en stöt.

Barnsäkerhetsprodukter

Trappgrindar är en av de vanligaste sätten att barnsäkra hemmet och en sådan sätts smidigt upp för att skydda barnet från att kliva upp och ner i trappan. Det finns även spjälor som kan sättas upp som en hage för att skydda barnet från att nå fram till exempelvis en TV, eldstad men skulle kunna passa utmärkt för att säkra upp runt ett spabad med. På så sätt skyddas även barnet från att klättra upp på badet.