Barn-oas.nu

Dags för nya vårkläder!

Vilka trender gäller för barnkläder till våren? Barnen växer snabbt och inför varje säsong behövs en hel del nya plagg. Varför inte satsa på några nya plagg enligt senaste mode. Även om det mest rätta idag är att handla secondhand och medverka till ett hållbart mode, är det kul för de små att få några nya snygga plagg. I Sverige köper vi ofta praktiska plagg som fyller sin funktion, men en finare outfit för speciella tillfällen behövs även till barnen.

Flickmodet 2017

Dags för nya vårkläder!För små tjejer är det volanger och åter volanger som kommer stort. På klänningar, blusar och toppar syns nu ärmar med volanger. Toppen kan vara mycket enkel i övrigt för detaljen sitter i den vida ärmen. Tillsammans med en hängselkjol är den lilla flickan klädd enligt senaste mode. Jeans och jeanskjolar fungerar alltid och i år kan de även ha hängslen. För kyliga dagar passar en mönstrad bomberjacka perfekt. På kontinenten tror man stort på färgen vinrött som är diskret elegant och passar till finklänningen. Även kakigrönt satsar man på och gärna i olika nyanser i en och samma outfit, kanske med ett par byxor i militärmönster till. Blom- eller fruktmönster i klänningar är sommarens hit om man ska tro de stora modehusen. Att mor och dotter har likadana klänningar är en stil som kallas ”mini me” och i den kollektionen presenterar Dolce & Gabbana blommiga klänningar, men även lite sportigare kläder.

Mode för små killar

Att fixa den senaste stilen för små pojkar är faktiskt ganska lätt. Byxorna eller jeansen ska vikas upp några centimeter. De ska dessutom vara ganska smala i benen. Med ett par snygga sneakers, en t-shirt eller collegetröja samt en bomberjacka har de den nya stilen för våren 2017. Även för små killar presenterar modehuset Dolce & Gabbana kollektioen ”mini me” där far och son har liknande kläder. Här syns skjortor i svart och vitt samt snygga kostymer men även vardagsplagg.

För de allra minsta

Även till de små i krypåldern eller de som nyss lärt sig att gå är det kul att köpa trendiga plagg. För småflickorna är det volanger, indigoblått och tryck på tröjor, gärna av djur som fjärilar, katter och kaniner. Hjärtan är alltid populärt och fortsätter att vara det till våren. De minsta killarna klär vi i grönt, svart, mycket mönster och även tryck på tröjor.